Излезе от печат енорийският бюлетин „Вяра и Дело“ за месец юни. На страниците му ще прочетете някои от научните изследвания на д-р Милен Николов, на които е посветен този брой:

Исихастките монашески центрове в Парория и средновековната българска държава през XIV в. – 1 стр.

Историческо развитие на исихазма до XIV в. – 1-2 стр.

Живот и дело на св. Григорий Синаит – 2-3 стр.

И все пак, какви са исихастите? – 3-4 стр.

Ако до вашият храм не е достигнало хартиеното издание на „Вяра и Дело“, можете да го проследите онлайн през следващата седмица или да го изтеглите тук:

Всички броеве на бюлетина можете да изтеглите от страницата Вяра и Дело, или да ги четете онлайн в рубриката Вяра и Дело, поддържана от Атанас Димитров–АтаДим.

Екипът на „Вяра и Дело“ търси съмишленици и подкрепа! Всеки желаещ може да помогне по най-удачния за него или нея начин: писане на статии, репортажи, пътеписи, преводи, разпространение на бюлетина и др. За нас ще е радост присъединяването на всеки от вас! Ще се радваме и да споделяме своите умения и заедно да придобиваме нови. Всяка помощ е добре дошла, а всеки помощник – част от богатата съкровищница на сърцата.

Ако искате да участвате в създаването на енорийския бюлетин, който се разпространява в цялата страна, вижте повече подробности на тази публикация:

Стани част от екипа на „Вяра и Дело“ • Християнство.бг

Издател, дарител и разпространител на „Вяра и Дело“ е Атанас Димитров-АтаДим. За повече информация на dompo@abv.bg.